новини

12 години с Ортфото – какво следва?
2016.04.09

12 години с Ортфото – какво следва?

Скъпи потребители на Ортфото,
Този път във връзка с годишнината ни няма да ви запознавам нито със статистиката, нито със случилото се през последната година. Като цяло сме доста по-малко активни и затова и статистическите данни не са много впечатляващи. Информацията можете да видите на страницата за статистика на Ортфото. Както и през изминалите години и през тази направихме няколко изложби и се опитвахме да се грижим за живота на страницата.

Мисля, че повечето от вас са наясно, че се нуждаем от доста промени – както в дизайна на сайта, така и в концепцията за функционирането му, а също и за живота на общността. Нуждая се от вашата активна помощ и подкрепа в този процес – включително да не се притеснявате да ме притискате, защото знам, че тези промени са важни не само за мен, но и за всички нас. Бидейки зает със семейството ми, работата и църковните проекти за съжаления нямам достатъчно време за всичко, което бих искал да направя. Ето защо правя най-вече онези неща, за които изрично съм помолен. Така че не се притеснявайте да се оплаквате, да изисквате и да предлагате нови функционалности, както и да ми помагате да намирам адекватни решения.
Въпреки това не особено радостно въведение има и някои положителни промени и интересни идеи, които бих искал да споделя с вас:

1. Ортфото в Грузия
Стартирахме нова езикова версия на сайта на грузински. Вече имаме 11 езикови версии и ако още някоя страна иска да се присъдени към нас, е добре дошла. Грузинската версия стана възможна благодарение на Мари и Лаша – двамата доброволци по програма Еразмус, които работиха в нашия офис.

2. Поощрения за гласуване и коментари

Миналата година обещахме потребителите, които се опитват да използват цялата скала при гласуване и са активни в коментирането на снимки, да получат фото албуми. Избрахме Ioann и novinar и те вече получиха своите фотоалбуми. От днес до Великден ще следим вашата активност и ще наградим с мини албуми, представящи православието в Полша, най-активните и конструктивни в дискусиите и гласуването потребители.

3. Instargam
Преди няколко месеца създадохме акаунт на Ортфото в Instagram и е време и там да станем по-активни. Ако ни разрешавате да използваме ваши снимки за промотирането на Ортфото там, моля да ни изпратите потвърждаващ имейл на адрес: Instagram@orthphoto.net. Ако имате регистрация в Instagram, моля напише акаунта си в имейла, за да можем да ви тагнем.
За по-добро начало сме обявили един мъничък конкурс в Instagram – така че качвайте снимки с хаштаг #orthphoto. За да участват в конкурса, снимките трябва да бъдат качени и на сайта на Ортфото. Конкурсът приключва до Великден. Най-интересните снимки ще бъдат качени на нашия профил, а на авторите на 5-те, които получат най-много лайкове, ще изпратим мини албуми, представящи православието в Полша.

4. Снимка на месеца
От април бихме искали отново да възстановим избора на снимка на месеца. Ще се опитаме също така да изберем победители и за изминалите месеци от тази година. Търсим и спонсор за това начинание – бихме могли заедно с обявяването на победителя за месеца да споменаваме и спонсора и това, което той прави, за да ни подкрепи. Така че като ни помагате, бихте могли да промотирате и собствената си работа.

5. Фейсбук
Моля присъединете се към нашата страница във Фейсбук. Скоро ще направим там няколко проучвания, които ще ни помогнат да подобрим работата на Ортфото. Активното ви участие ще помогне за по-адекватна оценка на ситуацията и вземане на правилните решения. Бихте могли също така да споделяте на вашите страници снимки от Ортфото и така да привлечете нови хора към сайта ни.

6. Промени
Последната точка е за най-важното нещо. Нужно е да подобрим дизайна на сайта и по-специално да го направим достъпен за мобилни устройства, както и да помислим за нови възможности като публикуване на фото есета, любими автори, информация за изложби, тематични конкурси и т.н.
Ако имате идеи, пишете ни на info@orthphoto.net. Ще ги включим в плановете и ще помолим всички потребители да вземат решение кое е най-важното за тях и ще се опитаме да го реализираме.

Скоро ще се опитаме да бъдем по-конкретни по всички тези въпроси и се надявам до Великден някои от промените вече да са факт на сайта.

Поздрави,


Александър Василюк
смяна на езика:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip