новини

Христос възкресе!Воистина възкресе!
2020.04.18

Христос възкресе!Воистина възкресе!

Христос възкресе!Воистина възкресе!

Скъпи приятели,

В този специален момент от годината, когато отбелязваме Празникът на празниците, искаме да ви пожелаем благословен и радостен Великден. Добро здраве и много поводи да правите красиви снимки, които да споделяте с нас.
Надяваме се, че този труден момент ще отмине бързо. Но докато сме затворени в домовете си, нека погледнем какви промени подготвихме в уебсайта.

1. Нов редакционен екип

Първо искаме да ви поканим да ни помогнете в този процес на подновяване. Ако искате да бъдете част от редакционния екип на OrthPhoto, моля, пишете ни на имейла info@orthphoto.net ! Имаме нужда от вашата помощ за разработване на нови проекти!

2. Онлайн срещи
Организирахме първа онлайн среща, която беше много успешна и обмисляме следващите. Някои от тях може да са тематични, други на вашите родни езици. Искаме да започнем с темата за Великден, ако можете да представите как изглежда във вашата страна празникът чрез снимки, свържете се с нас и изпратете няколко от тях. Нашата идея е да поговорим за различни местни традиции и да научим повече един от друг. Това ще бъде повод и за Великденската онлайн среща на православните фотографи.

3. Промени в мрежата
Все още нямаме нова версия, но започнахме промени в текущия сайт:
- имаме нова начална страница с плъзгач, в която представяме някои от най-добрите ни снимки на различни теми (актуален празник, интересни места, снимки от изложби или състезания или най-добрите снимки от архивите на OrthPhoto)
- миниатюрите са много по-големи сега
- сайтът е малко по-удобен за мобилни устройства и се надяваме скоро да има повече подобрения в тази област
- от днес можете да качвате по-големи снимки: до 2,5 MB, а за периода около Великден можете да качвате до 6 снимки на ден. Скоро ще има още промени.
Търсим ИТ специалисти и графични дизайнери, които искат да работят с нас по актуалната версия, а също и по нова версия на Orthphoto. Може би има някой, който желае да направи отделно приложение за мобилни телефони? Моля, свържете се с нас на info@orthphoto.net

4. Социални медии
Имаме нашите канали за социални медии, където искаме да споделяме също и вашите снимки, можете да ги намерите на нашата начална страница. Ако искате да ни помогнете в управлението на тези канали, не се колебайте да се свържете с нас.

5. Великденско предизвикателство.
Наскоро достигнахме 100 000 снимки. Все още има какво да желаем да постигнем (https://www.orthphoto.net/statistics.php): 500 000 коментара и 2 000 000 гласа.
Искаме да ви насърчим да бъдете по-активни в сайта, така че за тези, които гласуват за снимки и пишат коментари, подготвихме няколко фото албума от нашата поредица „Цветове на православието“. Щом достигнем горните цифри, ще изпратим албуми на тези, които са били най-активни на сайта и които са дали най-интересни и ценни коментари.
Надяваме се, че нашите идеи ви харесат, и вие ще бъдете с нас през следващите дни!OrthPhoto Редакционен еки
смяна на езика:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip