news

Отворена 7. Међународна изложба фотографија „Православље на интернету“
2012.11.25

Отворена 7. Међународна изложба фотографија „Православље на интернету“

У организацији Друштва љубитеља фотографије, филмских и видео остварења „Беофото“, а уз помоћ Општине Беочин и Културног центра општине Беочин као и бројних донатора, у суботу је отворена традиционална седма по реду Међународна изложба фотографија „Православље на интернету“.

Ову јединствену културну манифестацију на нашим просторима отворио је председник беочинске општине мр Богдан Цвејић који је том приликом нагласио да је Беочин поред цемента већ дужи период препознатљив и по неговању православне фотографије. Веома запажен наступ на овом културном догађају имали су чланови хора „Миленко“ из Черевића под руководством Георгија Максимовића.

На овој свечаности додељена су и признања најуспешнијима на овогодишњем конкурсу за који је пристигло 247 фотографија од стране 59 аутора из 12 земаља. Жири Фото, кино и видео савеза Војводине у саставу Душан Живкић KMF FSJ и Geza Lennert EFIAP, MF FSJ/FSS прихватили су радове 53 аутора са 143 фотографије.

Adam Falkowski за појединачну и Aleksander Wasyluk за колекцију фотографија (оба аутора су из Пољске) победници су конкурса „Православље на интернету“. Друга награда за фотографију припала је Исмету Адемовском из Беочина (Србија), а трећа Радивоју Мачковићу из Аустралије. У овој конкуренцији похваљени су радови Sergeja Sergeevica Fandikova из Украјине, Игора Николчевића из Штрпца ( Србија) и Anne Dunikowske Dmitruk из Пољске. У конкуренцији за колекцију фотографија друга награда припала је Хаџи Миодрагу Миладиновићу из Алексинца ( Србија ) а трећа Ђорђу Гајицком из Београда (Србија). У име награђених захвалио се Јарослав Кипријањук из Пољске, студент Богословског факултета у Београду. Друштво Беофото наградило је захвалницама колективе и појединце који су помогли реализацију овогодишње изложбе.

Поставка 7. Међународне изложбе фотографија „Православље на интернету“ биће у холу Дома културе у Беочину до 20. новембра.Ismet Adamowski


Sergey_Fandikov 2012.12.04
спасибо за возможность участвовать в фотовыставке))
change language:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip