nextall previous

statistics:

uploaded
2010.11.21 16:37 total/number of votes 38/16
views 2880
0 in favorites
photo rights author only
EXIF
Camera: OLYMPUS IMAGING CORP.
Model: FE310,X840,C530
Date: 2010:11:19 10:33:09
Exposure: 1/30
FNumber: 33/10
ISO: 200
Focal Length: 620/100
description: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
†††††††††   favorites  

MirjanaM 2011.03.23 [13:07] report to moderation
3
rosmarinus 2011.01.18 [19:50] report to moderation
3
Kosovka 2011.01.18 [13:37] report to moderation
3
toza 2010.12.04 [15:54] report to moderation
Поштовани господине Новаковић Миодраже,
после свега написаног у задњих неколико дана, испод ове фотографије, могу само подвучем поенту мојих коментара и да подржим вашу последњу реченицу. Вратимо се фотографској уметности са темом Православља и у том смислу, коментарисању фотографија.

Остало, не желим да коментаришем.
Можда би било исувише ригидно.
А ако опет здрав разум изгуби здравље будите слободни и обратите ми се на мејл, да не смарамо људе, који не желе да слушају препуцавања већ желе да искористе фотографску уметност и представе Православне лепоте.

С поштовањем...
+ Stradanija + 2010.12.04 [13:37] report to moderation
Molim svu gospodu ukoliko imaju potrebu da o ovim stvarima diskutuju koriste sledece forume i liste: http://forum.verujem.rs/index.php, www.pouke.ord, www.svetosavlje.org i slicno.
Novakovic 2010.12.04 [12:56] report to moderation
Чика Светозаре Трескавица, овако ригидан став, као према малом Филипу, морао си имати и према ономе који се назива ОРТОДОКСИ, и то замисли 77, а могао је човек да стави и 7х77 и тиме буде много већи “Православац”. То је та Србија , “мед` шљивама”, у којој је све девалвирано и где је значење речи изврнуто. Додуше, покушао си нешто са њиме али сте се убрзо частили са “Војводо” и “Сердаре”.Moжда је он нажалост и ћакон, па и да је сам Иринеј Буловић, не поменуо га, такви су најопснији.
А Филип је још дете и судећи по ставовима, на нивоу интерпункције је. Држим да му је ове текстове писао неко од ментора или “добротвора”, који нису литерално лоши ( озбиљно ). Мука је што аутор текстова малог Филипа говори о некаквом виртуелном реду, поретку, послушности а његов надлежни владика, разумно апелује сасвим другачије ставове, које “мали Филип”, наразумно не прихвата. И то је та иста Србија !
Знам да ћеш рећи да сам само ја још фалио и да ће ти и ово изгледати као доливање уља, но здрав разум налаже јер ми се чини да они ШАЉУ ДЕЦУ У РАТ ! Обећао сам Данијели а и ти си ми запушио уста са оним “гуслама”, које си узео да ме опеваш, те се више нећу јављати ( ако опет здрав разум не изгуби здравље ).
Само да знаш, ово се неће скоро завршити. Рат за ПРАВОСЛАВЉЕ тек почиње......и каква бре оставка, па то је гест очајника и губитника.
Oчекивао сам да неко похвали ову фотографију горе, коју је брижна Драгана послала, јер фотографија је историјска, а и сви остали елементи су на веома завидном нивоу.
toza 2010.12.04 [01:56] report to moderation
Заиста немам речи...
Ми не оспоравамо одлуку Сабора...
Нико није рекао да је наше обавештење догма и канон...
Ради се о домаћем васпитању, којег да је било, до расправе испод ове слике не би ни дошло.
Обавештење је МОЛБА да се држите теме, а тема је Православна фотографија.

И после свега ти наступаш...
Као шлаг на торту...
И откриваш топлу воду...

Човече, то ти што пишеш сви ми знамо, али о томе нећемо да расправљамо на интернационалном фотографском сајту који се бави Православном фотографијом...

Овај сајт има одређену посећеност и на овај начин шаљемо погрешну слику нашој православној браћи широм света...

Ако си храбар иди до Теразијске чесме, попни се на њу, па тамо причај, галами, буни се до миле воље...

И даље не читаш...
Јер да си прочитао, учланио би се на неки форум па би тамо наставио пљувачину, а не овде где треба да се коментарише фотографија са потпуно другог аспекта...

Бавиш демагогијом...

Замољени сте сви да не доливате уље на ватру!!!

Само толико...
Смирењу се учи...
toza 2010.12.04 [01:37] report to moderation
**** post deleted by editorial team *****
filip-justin 2010.12.04 [00:20] report to moderation
за "toza": Хвала и Вама, брате! Хвала на лепим и корисним сугестијама. Свакако у праву сте, и хвала што бринете за мене и моје учитеље. Какви су, да су-моји су. Тек једно је сигурно: научили су ме да ван Цркве нема живота! Такође научио сам и да поред небеске постоји и земаљска Црква, а да смо то ми сви. Исто тако речено ми је, а знам да православна еклисиологија тако и учи, да Цркву води Вољом Божијом благодат Духа светога. Апостоли који су примили ту благодат, на свима нам знаном догађају, "предали" су, тј. прејемством оставили другим апостолима, епископима, свештеницима, једном речју учитељима Цркве. А, Богу хвала, научио сам и да су данас наследници апостола, као једини који носе то прејемство, данашњи оци Цркве, тј.епископи, свештеници... Патријарх, као први међу једнакима, учитељ је али и ученик. Тако и сваки епископ. Учитељи су нама, а ученици су Духа, Утешитеља! То они скупа, у виду Сабора, преносе нама! Сабор отаца,тј. епископа преноси Божију вољу нама! АМИН!!!
Нема ту више шта да се каже! Сабор је рекао своје! Зна се у Цркви ко је учитељ, а ко ученик. Ако Сабор каже да је један епископ или свештеник рашчињен, онда нико нема право да то оспорава! Онај ко то чини не зна шта је Црква и игра се Цркве. Свемогући Боже, помози нам!
А успут, брате, хвала и на сугестији о читању. Прочитао сам обавештење, јер сам га добио, а и целу преписку. На основу свега тога пишем сада, а на основу оног једног коментара писао сам тада.
У исто време сматрам да то обавештење није догма нити канон. Но ипак мора се свакако поштовати, јер се односи на овај сајт. Такође жао ми је и срце ме боли јер сам на једној од фотографија видео наслов "екумениста и пацифиста" за нашега Патријарха. Болно је то. Где има то да гост "лаје" на домаћина? Куд се може тако нешто говорити за Духом светим изабраним и Саборном вољом потврђеним Патријархом? Јели то наше Православље? Ко смо ми, лаици, да учимо наше оце како се управља Црквом? То ли је наше Православље? Опростите, али мислим да сам онда ја погрешно схватио Православље! Опрости Господе!
toza 2010.12.02 [16:06] report to moderation
Филипе!
Браво, браво и браво!!!
Али не за тебе, већ за твоје учитеље, који су те научили да пишеш, а нису те научили да читаш! Ово је за Нобелову...

А када научиш да читаш, прво прочитај саопштење, па онда целу преписку...
filip-justin 2010.12.02 [09:20] report to moderation
За ''s.B.Marjan'': Срамота је све ово! Лепо је од Вас што ме ословљавате са "сине", ценим то и радује ме да се поред отаца Цркве и мојих родитеља, још неко очински стара за мене. На томе Вам неизмерно хвала! Ипак, понављам СРАМОТА!!! Треба њих да је стрмота, треба све да је срамота. А и Вас! Опростите, али Ви, као старији од мене по годинама и вероватно и по "стажу" у Цркви, треба да мене као и осталу децу, коју верујем исто тако очински ословљавате са "сине", дакле све нас треба да учите животу у Цркви. Да. Ви. И свештенство, али и Ви и сви који су у вери "старији" и више упућени. Од ових овде расколника који су на фотографији учимо све најгоре. Како се продаје црквена имовина и присваја новац, како се ствара раскол и не слуша Црква Божија и Дух Свети... Све најгоре. А од Вас, брате, чујем-читам овакве речи. Готово речи увреде за Цркву...
Срамота је и то!
toza 2010.12.01 [23:15] report to moderation
Дај Боже...
И хвала...
orthodoxy_77 2010.12.01 [22:54] report to moderation
Драги брате Тозо, нема деоба и других страна у Христу...

Томе се уче деца на веронауци...
Свако добро од Господа..
toza 2010.12.01 [19:33] report to moderation
Брате у Христу, Селимире!

Опрости и ти мени у мом претеривању...

У име уредништва у оставци ти се захваљујем на речима подршке... али, волео бих када би нам и друга "страна" дала подршку, бар за ово мало док се не нађе неко ко би се прихватио овог посла.

Што се тиче фотографија и коментара...
Једини човек који је на прави начин коментарисао фотографије је Миодраг Новаковић (опростите ако сам пропустио још нечије коментаре). Прочитајте његове коментаре. Права школа фотографије. Тако би сви фото зналци могли да некад дају савет, некад похвалу, а некад и критику за постављене фотографије.

Остало, молим вас немојте...

Праштајте...

Остајте с Богом!
orthodoxy_77 2010.12.01 [14:01] report to moderation
Поштовани Тозо,
Слажем се у потпуности са свим тим. Препознао сам себе у свом гневу када сам написао свој коментар. Нисам желео да у учествујем у ткз. дискусијама, али једноставно после изложбе у Беочину нисам успео да пошаљем ниједну фотографију јер сваки пут када сам отворио овај дивни сајт увидео да се свађа уселила и полако овај сајт добија другачију конотацију коју је имао. Нажалост, сетио сам се оних дивних људи који су организовали лепу изложбу Исмет Адемовски и његова супруга Оливера, члан ваше редакције Данјела и сви други... Због тога, нисам могао да не одговорим на овакве глупости не из свађе него сам помилсио да могу и ја некако да помогнем да просто скратим овакаве разговоре и дискусије. Надам се добром и лепом наставку овог сајта и уједно желим да уредништву дам подршку. Сходно томе, опростите ми на свему реченом ако сам разгневио многе мојом коментаром...
У Христу,
Селимир Вагић
toza 2010.12.01 [11:42] report to moderation
Поштовани Селимире!

Много тога је скандалозно у нашем окружењу...
На пример...

Скандалозно је када после саопштења и молбе за смирењем, неко поново "долива уље на ватру"...

Скандалозно је да када поздравиш човека са "Помаже Бог!" и лепо га замолиш да не "долива уље на ватру", он ти не одговори чак ни са "Бог ти помого!", него још баци "шаку соли на живу рану"...
Неко ће рећи: "Шта је ту скандалозно?"
Скандалозно је то што ти то ради вероучитељ и поставиш себи питање: "Како ли тек децу учи?"...

Скандалозно је и то што овде постоје две екстремно супростављене групације које не желе да разговарају, да траже пут помирења, него се међусобно вређају и што једна од друге, међусобно, "Пилатовски перу руке"...

Скандалозно је да овде нема оног што је у овом тренутку најпотребније: хришћанске љубави и смирења...

Скандалозно је и ово што написах...

Скандалозна је и оставка уредништва...

Можда би супростављене стране могле да делегирају по једног члана у уређивачки тим?

И ово је скандалозно, зар не?

Једино твоје речи нису скандалозне...
orthodoxy_77 2010.11.30 [22:26] report to moderation
POSTOVANA REDAKCIJO,
MOZETE SLOBODNO OBRISATI I OVAJ I PRETVORITE OVAJ VAS SAJT NA NESTO TOTALNO SKANDALZNO!!!Зашто правите те ваше *пљуваонице* свуда на лепим местима ? Докле ће те више унети тај ваш свађалачки дух свуда око вас? Зар мислите да вас то чини православним? Борци за шта? Сами против себе и своје сујете и егиозма. Збуњејете народ око себе ,а прво децу која су на веронауци са својим свађама и упадима у манастире из који мислите да вас је некао истерао . Побегли из највећих светиња и отишли код комуњаре у етно село. Срам да вас буде и ваше политике. На чега вам личе ваши вебсајти? На плување других? Ово уредништво је направило тако лепу изложбу и постигло успех на мисионарском пољу за разлику од вас који мислите да сте бољи од других. Не знате основна начела вере заснована превасходно на љубави него се држите форми против екуменизма..праве вере , насленици Светог Саве....Ви живите у демонској обмани и просто не знам како ће те се вратити на прави пут јер ипак мислите да сте на неком истиниском правом путу... Где вам радост живота? Ви сте изнад Цркве и не можете бити у Цркви...Црква нас не треба , јер ми требамо Цркву да би се спасили.... Рекох и спасих душу и оставите уредништво на миру да уређује сајт. јер имају* свеправославно схватање* за разлику од вас и ваших јама где се скупљате као прогнани па називате себе истинским верницима у некој катакомби.. Покајанија двери..... отвори свима нама.... У Христу, Срећан и благословен пост..
waniia 2010.11.30 [20:36] report to moderation
2
orthodoxy_77 2010.11.30 [20:30] report to moderation
**** post deleted by editorial team ***** 1
toza 2010.11.30 [19:39] report to moderation
http://www.orthphoto.net/shownews.php?id=606
s.B.Marjan 2010.11.27 [15:44] report to moderation
Сине, шта је срамота?
filip-justin 2010.11.27 [15:30] report to moderation
jednom recju...Sramota!!! 1
sigilopator 2010.11.23 [22:39] report to moderation
Добро се сећам када је 1990. епископ Артемије заједно са оцем Савом Дечанским и многим следбеницима саставио јавно саопштење против свејереси екуменизма. То је било „повлачење линије по песку“. Tада је свима са здравом савешћу било очигледно да ће ако одустане погазити своју савест и да ће свесно и јавно пасти у јаму општења са јереси коју је сам изабрао. Управо се то и десило. На овај начин он се сурвао са моралног врха – смело је исповедио веру и био на рубу прекида општења са јеретицима – на оно што је данас: жалосна фигура без идентитета, ни врућ (тј. исповедник Вере), ни хладан (тј. размажени, еврократски, псеудо-епископ, као остали из Српске патријаршије), него млак, са нејасном и конфузном еклисиологијом, узалуд се трудећи да остане на неком црквеном положају.
Владика Артемије је урадио оно што један антиекумениста НЕ СМЕ да уради: Он је препознао екуменисте… и онда је остао са њима у општењу! То је крајњи екуменизам: да антиекумениста саслужује са екуменистима! То је најпотпунији тријумф екуменизма који се могао замислити – он тако тријумфује као универзални, разарајући, ментални и духовни отров, који неком демонском, фаталном привлачношћу присиљава чак и антиекуменисте да се моле са екуменистима, на тај начин јасно и прецизно исповедајући оно што екуменисти уче: није важно у шта верујеш докле год се молимо заједно.
Пошто је урадио оно што један исповедник Вере НЕ СМЕ да уради – препознао јеретике и онда остао у општењу с њима – епископ Артемије је погазио своју савест, онеспособио се за доношење добрих одлука, завео верне и оштетио темељ истинске Вере.
ts-otter 2010.11.23 [22:36] report to moderation
2
rasonna 2010.11.22 [23:11] report to moderation
Мислим да је сабор своје рекао, а онај од нас овдје лаика, без обзира на лично мишљење и симпатије, ко мисли да је изнад сабора, нека се запита о себи самом...
Мени је све ово тужно: само дешавање, постављање фотографије у оваквом тренутки, и сами коментари...
Господе помилуј...
Nikolaj_BG 2010.11.22 [15:39] report to moderation
3
Dare 2010.11.22 [09:54] report to moderation
Браћо и сестре, молим вас да се међусобно не вријеђамо. 3
b4N3 2010.11.21 [22:04] report to moderation
Надам се да си задовољан објашњењем о поводу и току догађаја од петка. Тамо је јасно речено да нема никаквог одвајања нити стварања нечег новог. И нека овим полемика буде завршена. А време ће показати ко је био у праву.
plamka_r 2010.11.21 [21:36] report to moderation
http://budiveren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=146:2010-05-08-12-43-05&catid=52:2010-04-30-09-24-20&Itemid=86
plamka_r 2010.11.21 [21:29] report to moderation
2
dramones 2010.11.21 [20:32] report to moderation
@ b4N3 Артемије на једном месту - по мени кључном у целом разоговору - изјављује да се он није одвојио ни од кога тј. да је и даље у јединству са Васељенским саборима, Светим Савом, Николајем и Јустином. Али нигде не рече да је у јединству са Српском црквом! Али владика би као доктор теологије и духовник требало да зна да се не може бити у јединству са Васељенским саборима и Светим Оцима изван Цркве! Па и протестанти и римокатолици изучавају Свете Оце Истока и диве се одлукама Васељенских сабора али их то не чини Црквом нити православнима, зар не? Осим ако владика подразумева да је он Црква од које су у раскол отпали Сабор Синод и Патријарх, као што уосталом то тврде његови црноречки монаси у последњем саопштењу!
b4N3 2010.11.21 [20:03] report to moderation
Изволи објашњење... http://www.youtube.com/watch?v=nF1demKDB2U
dramones 2010.11.21 [19:39] report to moderation
@ s.B.Marjan Хајде онда објасни мени идиоту шта је то било доле у Дубоком потоку и Девиним водама?
s.B.Marjan 2010.11.21 [19:03] report to moderation
...и то потенцира нон-стоп.
s.B.Marjan 2010.11.21 [19:02] report to moderation
Не, него ако је на нивоу идиота, тј. спомиње РАСКОЛ, којег нема!
dramones 2010.11.21 [18:48] report to moderation
@ s.B.Marjan Жив био брате! Апологија ти је заиста на нивоу свето отачке, нема шта! Уздравље!
teodoraa 2010.11.21 [18:31] report to moderation
ИДИОТ-ако не подржава моје мишљење?
jovana 2010.11.21 [18:21] report to moderation
ne zna taj ni sta je pravosljavlje a kamoli sta je sizma?
s.B.Marjan 2010.11.21 [18:15] report to moderation
Каквог раскола идиоте???
s.B.Marjan 2010.11.21 [18:15] report to moderation
Дивно! 3
jovana 2010.11.21 [18:11] report to moderation
@ dramones sta tebi smeta ako neko propagira istinu. bori se protiv pravih opasnosti a pravedne i nevine ostavi na miru.
alina5002 2010.11.21 [17:58] report to moderation
2
dramones 2010.11.21 [17:55] report to moderation
It seems to me that some people here are using Orthphoto to propagate the new schism of the defrocked bishop Artemios!
Florina 2010.11.21 [17:54] report to moderation
+++ 2
dramones 2010.11.21 [17:52] report to moderation
Хоће ли се овај сајт коначно претворити у место за промоцију раскола рашчињеног владике Артемија?!
b4N3 2010.11.21 [16:52] report to moderation
3
mixajlo 2010.11.21 [16:47] report to moderation
Eх, не ваља све ово што се дешава.... 3
Boris_SZ 2010.11.21 [16:39] report to moderation
2

change language:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip