Știri

2015.01.03

Expozitia: 10 ani de Orthphoto - asteptam fotografiile tale

Înainte de a începe să lucrăm la dezvoltarea site-ului aș dori să încep, în sfârșit, strângerea de fotografii pentru expoziția noastră aniversare a 10 ani. Sper să putem crea ceva mai mult decât o expoziție, poate un album foto, calendar, galeerie foto sau slideshow. Scopul este de a prezenta fotografii și offline și a ajunge la cât mai mulți oameni.

Astfel, în prima etapă a selectării fotografiilor, vă rugăm să alegeți cinci dintre cele mai bune fotografii (publicate pe orthphoto) și să le trimiteți prin e-mail.

Trebuie să:
- Să le trimiteți la această adresă: photos@orthphoto.net
- să le trimiteți înainte de 4 noiembrie 2015
- calitatea foto și dimensiunea ar trebui să fie de cel puțin 300 dpi, 20x30 cm (încercați să trimiteți fotografii cât mai mari)
- dimensiunea e-mailului să nu fie mai mare de 25MB
- Titlu fotografiei trebuie să fie același cu numărul ID de la OrthPhoto

De exemplu:
link către fotografie http://www.orthphoto.net/photo.php?id=1135 id fotografie este 1135 (id = 1135)

În corpul de text al e-mail-ului precizați informații ce vor fi prezentate în expoziție, astfel, pe lângă numărul fotografiei (id din orthphoto) vă rugăm să includeți:
- numele autorului
- username orthphoto
- autor fotografie
- naționalitatea autorului
- țara unde a fost făcută fotografia
- numele fotografiei

În cele din urmă, trebuie să specificați drepturile de autor, de exemplu:

1. Permit ca fotografia să fie utilizată exclusiv în scopul acestei expoziții
2. Utilizatorul și Orthphoto au drepturile de autor (ceea ce înseamnă că echipa editorială OrthPhoto va fi permite această fotografie organizațiilor autorizate și vizibile pe lista de parteneriat)
3. Oricine poate folosi fotografia (trebuie doar să informeze cu privire la modul de utilizare în care a fost folosită fotografia)
4. Oricine poate folosi fotografia (fără informații)
5. Oricine poate folosi sau edita fotografia


Dacă ați selectat opțiunea 1, permisiunea de a utiliza fotografia doar pentru expoziție, vă rugăm să ne spuneți dacă sunteți de acord ca fotografia să fie utilizată și în alte producții suplimentare, care fac ca expoziția să fie mai atractivă sau permit să se colecteze bani pentru dezvoltarea site-ului sau pentru expoziții viitoare. Deci, pentru drepturile de autor adaugă mai multe informații despre acordarea de noi drepturi pentru utilizarea aceastei fotografii: de asemenea, pentru albumul pe care sperăm să-l tipărim după expoziție, pentru un calendar, slideshow sau vânzarea de printuri în timpul deschiderii. Scrie doar lucrurile pe care le accepți (vă rugăm să consultați exemplul de mai jos).

Exemplu de mesaj:
e-mail pentru această fotografie http://www.orthphoto.net/photo.php?id=621

ar putea arăta astfel:

621
Aleksander Wasyluk
Alik
Polonia
Grecia
Meteora

drepturi:
2. utilizator și Orthphoto dețin drepturile de autor
Sunt de acord ca drepturile de autor pentru această fotografie să permită tipărirea fotografiei în album si voi din această expoziție
Sunt de acord ca drepturile de autor pentru această fotografie să permită tipărirea fotografiei în calendare realizate de echipa OrthPhoto.
Sunt de acord ca drepturile de autor pentru această fotografie să permită utilizarea fotografiei în slideshow-ul realizat de echipa OrthPhoto.
Sunt de acord ca drepturile de autor pentru această fotografie să permită tipărirea fotografiei pentru vânzarea în timpul deschiderii.

Nu uitați, termenul limită este 4 noiembrie 2015.


Aleksander Wasyluk
Schimbă limba:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip