вести

11 година са Ортфото
2015.04.10

11 година са Ортфото

Данас славимо нашу годишњицу. Овога пута то је велика петак, пре 11 година је била субота, у време када се Света Светлост јавља. Што се тиче интернета можемо рећи да смо веома стари сајт и надамо се да смо и даље веома важни и неопходни за Цркву.

Драго нам је што свих ових година представљамо лепоту православља и покушавамо да будемо права панордоксна заједница.

Ово је добар тренутак да се захвалим свима вама за ваше активности: постављање фотографија, гласање, коментарисање и помагање у нашим догађајима. Без вас сајт неће имати разлога да постоји.

Као и увек за нашу годишњицу имамо мали поклон за тебе. Овај пут почињемо да објављујемо победника месеца од почетка сајта, а у наредне 2-3 недеље ћемо почети део са фото есејима (први аутори ће бити они који победе у фотографији месеца ). Почели смо са овим пројектом да би се подсетили на старе фотографије, као и да сазнамо више о нашим фотографима.

Као што знате сви радови на сајту се врши од стране волонтера тако да наш развој зависи 100% од вас. Тако сам данас хтео да вас питам за вашу помоћ у:

- Промоцији сајта на вашој мрежи (почевши од фејсбука,сајта парохијских страница и на крају на главним православним или фото сајтовима у вашој земљи). Можете написати информацију о сајту или само промовисати једну од наших фотографија.

- Још увек има времена да пошаљете фотографије за изложбу - Крајњи рок је 12. април. Овде можете наћи више детаља: http://www.orthphoto.net/news-single.php?id=1021

- Можете помоћи и примањем благослова од свог парохијског свештеника. Управо смо додали благослове које смо добили прошле године: http://www.orthphoto.net/blessing.php

- пошаљите нам своје идеје о нашем развоју, можете предложити измене у дизајну (можете послати датотеке са својим пропозицијама)



- Треба нам ваша помоћ око превода текста на друге језике

- Можете размишљати о локалним дешавањима попут изложби (поготово наших нових на којима ми сада радимо), састанака корисника, такмичења, радионица, путовања итд. Бићемо срећни ако ћете бити активнији. Ако ћемо бити у могућности да вам помогнемо, урадићемо оно што ће бити могуће!

- Ако можете да нам помогнете финансијски у нашим пројектима, бићемо захвални.

Више информација о вашој помоћи можете наћи овде: http://www.orthphoto.net/support.php

Као и увек, наша годишњица је време да представи неке статистике:

Пољска је и даље на првом месту, на другом је Србија и на трећем Румунија. Све ове земље су изгубиле неке посетиоце у последњих годину дана. На 4.месту сада имамо Русију где је број посетилаца порастао за око 60%. Ако се ова тенденција настави следеће године ,Русија ће бити на другом месту. Имајте на уму да од вас зависи колико је ваша земља активна на нашем сајту. Да бисте видели још статистике, можете погледати овде на нашем форуму.

Надамо се да ће следеће године бити боље, поготово јер ћемо имати нашу изложбу и верујемо да ћемо заједно радити на јачању наше заједнице.

Срдачан поздрав

Александер Василук и редакција

Aleksander Wasyluk and editorial team
change language:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip