вести

12 година са OrthPhoto – шта даље?
2016.04.09

12 година са OrthPhoto – шта даље?

Драги Orthphoto чланови,

Поводом наше годишњице, нећу се много бавити статистиком и дешавањима последњих годину дана. Генерално, активност нам није на завидном нивоу. Сви статистички подаци су доступни на нашем сајту. Као и претходне године, отворили смо неколико изложби и покушали одржати сајт у животу.

Мислим да већина Вас жели многе промене, како у дизајну, тако и у концепту рада нашег сајта као заједнице. Неопходно је Ваше активно учешће у овом процесу - укључујући и вршење притиска на мене - јер ове промене нису важне само за мене. Због заузетости око породичног живота, посла и црквених пројеката, немам довољно слободног времена да урадим све што бих желео. У суштини, радим оно што је тражено од мене. Дакле, слободно се жалите, предложите нове опције и помозите у проналажењу најбољег решења.

Поред овог уводног упознавања са проблемима, желим с Вама поделити оне позитивне промене и интересантне идеје:

1. Orthphoto на грузијском
Од данас имамо нови језик на сајту: грузијски - од сада имамо 11 језика, а уколико постоји жеља за још неким језиком, молимо Вас да нам се придружите и помогнете с преводом. Грузијска верзија је омогућена захваљујући Mari и Lasha - два волонтера који раде у нашој канцеларији (од Erasmus пројекта).

2. Гласање и коментари
Прошле године обећали смо фото албум за кориснике који би искористили све могућности гласања и били активнији у коментарисању фотографија (помоћ за бољу евалуацију). Изабрали смо Ioann и novinar-а, они су добили фото албум. Од данас до Васкрса погледаћу Ваше активности и поново дати мини албум о православљу у Пољској, за оне који буду активни и конструктивни у дискусијама и гласању.

3. Инстаграм
Пре пар месеци направили смо налог на Инстаграму, па је време да будемо активнији и тамо. Пошаљите нам мејл са одобрењем за промоцију Orthphoto-а кроз коришћење Ваших фотографија тамо: пишите на ову адресу: Instagram@orthphoto.net . Ако имате налог на инстаграму, проследите мејл адресу како би Вас означили на одговарајући начин.
За почетак, имамо мало фото такмичење, поставите фотографије на инстаграм и означите #orthphoto. Фотографија такође треба бити постављена и на Orthphoto. Чекаћемо фотографије до Васкрса. Најзанимљивије ћемо поделити на нашем профилу и аутори 5 фотографија са највећим бројем гласова, добиће мини албум са фотографијама православља Пољске.

4. Фотографија месеца
Од априла месеца поново покрећемо избор за фотографију месеца. Покушаћемо изабрати добитнике за све претходне месеце. У потрази смо за потенцијалним спонзорима овог такмичења. То може бити комерцијална или црквена организација. Објавићемо имена свих нових спонзора, најављујући победника и додати их нашој листи партнера.

5. Facebook
Придружите нам се на Facebook-у https://www.facebook.com/orthphoto.net , ускоро ћемо покренути тамо анкете које нам помажу да побољшамо рад Оrthphoto-а. Ваше активно учешће ће помоћи у бољем функционисању. Такође, можете делити фотографије са Orthphoto-а на свом Facebook профилу и на тај начин упозна ти људе са самим сајтом.

6. Промене
Последња тачка је и најважнија. Морамо побољшати дизајн, посебно када је у питању приступ мобилним уређајима, па размишљамо о новим опцијама као што су фото-репортажа, омиљени аутори, информације о изложбама, тематско такмичење и тд.
Ако имате креативне идеје, пишите нам на info@orthphoto.net. Укључићемо их у наше планове и молим све чланове да размисле шта им је најважније и да то покушају спровести у дело.
Ускоро ћемо бити конкретнији у вези са свим овим питањима и надам се да ће за Васкрс бити видљиве неке промене.


Aleksander Wasyluk
change language:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip