Τα νέα μας

12 χρόνια OrthPhoto – τι ακολουθεί;
2016.04.09

12 χρόνια OrthPhoto – τι ακολουθεί;

Αγαπητά μέλη του OrthPhoto

Γι’ αυτή μας την επέτειο, δε θα γράψω πολλά λόγια για στατιστικά και τι πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά. Σε γενικές γραμμές είμαστε λιγότερο ενεργοί και έτσι τα στατιστικά στοιχεία μας είναι λιγότερο εντυπωσιακά. Τα νέα δεδομένα είναι διαθέσιμα στη σελίδα των στατιστικών. Όπως και κατά το προηγούμενο έτος, πραγματοποιήσαμε μερικές εκθέσεις και προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ιστοσελίδα ενεργή.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη γενική ιδέα λειτουργίας της ιστοσελίδας και της κοινότητάς μας. Χρειάζομαι την ενεργό συμμετοχή σας σε αυτή τη διαδικασία - συμπεριλαμβανομένης της άσκησης πίεσης προς εμένα - έτσι ώστε να ξέρω ότι αυτές οι αλλαγές είναι σημαντικές όχι μόνο για τον εαυτό μου. Όντας απασχολημένος με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τη δουλειά και τα προγράμματα για την εκκλησία δεν έχω χρόνο για όλα όσα θέλω να κάνω. Βασικά κάνω πράγματα τα οποία μου ζητούν πιο συχνά. Έτσι είστε ελεύθεροι να διαμαρτύρεστε και να προτείνετε νέες λειτουργίες και να με βοηθάτε στην εξεύρεση λύσεων.

Εκτός από αυτή τη θλιβερή εισαγωγή, υπάρχουν κάποιες θετικές αλλαγές ή ενδιαφέρουσες ιδέες που θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

1. Στα Orthphoto στη Γεωργιανή γλώσσα
Σήμερα ξεκινούμε μια νέα γλώσσα: τα Γεωργιανά - από τώρα και στο εξής έχουμε 11 γλώσσες και αν υπάρχει η επιθυμία να έχουμε και άλλες, παρακαλούμε να συνεργαστείτε μαζί μας και να μας βοηθήσετε με τη μετάφραση. Η Γεωργιανή εκδοχή έγινε διαθέσιμη χάρη στη Mari και τη Lasha - δύο εθελόντριες που εργάζονται στο γραφείο μας (από το πρόγραμμα Erasmus).

2. Ψήφοι και σχόλια
Πέρυσι υποσχεθήκαμε λευκώματα φωτογραφιών για τους χρήστες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις κλίμακες της ψηφοφορίας ή θα είναι πιο δραστήριοι στο σχολιασμό των φωτογραφιών (βοήθεια με καλύτερη αξιολόγηση). Έχουμε επιλέξει τον Ioann και τον Novinar και έχουν λάβει άλμπουμ φωτογραφιών. Από σήμερα μέχρι το Πάσχα θα εξετάσω τη δραστηριότητά σας και θα δώσω ξανά mini λευκώματα σχετικά με την πολωνική ορθοδοξία για εκείνους που θα είναι ενεργοί και εποικοδομητικοί στις συζητήσεις και τις ψηφοφορίες.

3. Instagram
Πριν από λίγους μήνες δημιουργήσαμε λογαριασμό στο Instagram γι’ αυτό είναι καιρός να είμαστε πιο δραστήριοι εκεί. Παρακαλώ στείλτε μας email με την έγκρισή σας να χρησιμοποιούμε τις φωτογραφίες σας για την προώθηση OrthPhoto εκεί: γράψτε μας στη διεύθυνση: Instagram@orthphoto.net. Αν έχετε λογαριασμό στο Instagram συμπεριλάβετέ το στο e-mail, ώστε να μπορούμε να σας κάνουμε tag σωστά.

Για αρχή έχουμε και μικρό φωτογραφικό διαγωνισμό. Aνεβάστε στο Instagram φωτογραφίες με hashtag #orthphoto. Οι φωτογραφίες θα πρέπει επίσης να αναρτηθούν και στο OrthPhoto. Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας μέχρι το Πάσχα. Για τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στο προφίλ μας και για τις 5 φωτογραφίες που θα λάβουν το μεγαλύτερο αριθμό από likes θα αποστείλουμε mini λευκώματα με φωτογραφίες σχετικά με την πολωνική ορθοδοξία.

4. Φωτογραφία του μήνα
Από τον Απρίλιο θέλουμε να αρχίσουμε και πάλι την επιλογή φωτογραφιών του μήνα. Θα προσπαθήσουμε επίσης να επιλέξουμε του νικητές όλων των προηγούμενων μηνών. Ψάχνουμε, επίσης, για πιθανούς χορηγούς για το διαγωνισμό αυτό - μαζί με το νικητή μπορούμε να έχουμε κάποιο χώρο εξηγώντας με τις ασχολείται ο χορηγός και έτσι να προωθήσουμε περισσότερο την εργασία σας.

5. Facebook
Παρακαλούμε να ακολουθήσετε το προφίλ μας στο faceboook. Σύντομα θα λειτουργήσουν κάποια εργαλεία που μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τη λειτουργία OrthPhoto. Η ενεργός συμμετοχή σας θα βοηθήσει στην καλύτερη προσαρμογή.
Μπορείτε επίσης να αναρτήσετε στο προφίλ σας φωτογραφίες από το OrthPhoto και με αυτόν τον τρόπο να ελκύσετε ανθρώπους στην ιστοσελίδα.

6. Αλλαγές
Το τελευταίο σημείο αφορά το πιο σημαντικό θέμα. Πρέπει να βελτιώσουμε το σχεδιασμό, ιδίως να κάνουμε την ιστοσελίδα καλύτερα προσβάσιμη από κινητές συσκευές και να σκεφτούμε νέα χαρακτηριστικά, όπως δοκίμια φωτογραφιών, αγαπημένους δημιουργούς, πληροφορίες για εκθέσεις, θεματικούς διαγωνισμούς κ.λπ.
Εάν έχετε δημιουργικές ιδέες γράψτε μας στο info@orthphoto.net. Εμείς θα τις συμπεριλάβουμε στα σχέδιά μας και θα ζητήσουμε από όλα τα μέλη να αποφασίσουν ποιες είναι πιο σημαντικές για αυτούς και να προσπαθήσουμε να τις εφαρμόσουν.

Σύντομα θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι για όλα αυτά τα ζητήματα και ελπίζω το Πάσχα μερικές από αυτές τις αλλαγές να λειτουργήσουν στην ιστοσελίδα.

Με εκτίμηση


Aleksander Wasyluk
αλλαγή γλώσσας:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip