вести

Христос воскресе! Ваиситину воскресе!
2020.04.18

Христос воскресе! Ваиситину воскресе!

Христос воскресе! Ваиситину воскресе!

Драги пријатељи,

У овом посебном тренутку године када славимо Празника празника, желимо вам благословен и радостан Ускрс. Као и доброг здравља и пуно прилика за снимање прелепих фотографија које можете да поделите са нама.
Надамо се да ће ово тешко време брзо проћи, али док смо затворени у куће припремили смо за вас неке промене на веб локацији и верујемо да ће ускоро бити још много тога.

1. Нови уреднички тим
Пре свега желимо да вас позовемо да нам помогнете у овом процесу обнове. Ако нам желите помоћи и бити део редакцијског тима OrthPhoto, пошаљите нам е-маил на info@orthphoto.net! Потребна нам је ваша помоћ да развијемо нове ствари!

2. Онлине састанци
Организовали смо први мрежни састанак, који је био веома успешан и размишљамо о следећим састанцима. Неки од њих могу бити тематски, а неки на вашем матерњем језику. Желимо започети с темом о Ускрсу, ако можете на фотографијама представити како то изгледа у вашој земљи, контактирајте нас и пошаљите неке фотографије. Наша идеја је да разговарамо о различитим локалним традицијама и научимо више једни од других. То ће бити и прилика за ускрсни мрежни сусрет за православне фотографе.

3. Промене на вебу
Још увек нисмо успели да имамо нову верзију, али започели смо промене на тренутној веб локацији:
- имамо нову почетну страницу са клизачем на којој представљамо неке од наших најбољих фотографија на различите теме (актуелни празник, занимљива места, фотографије са изложби или такмичења или најбоље фотографије из OrthPhoto архиве)
- сличице су сада много веће
- мало смо mobile friendly и надамо се да ће ускоро бити још побољшања у овој области
- од данас можете отпремити веће фотографије: до 2,5 МБ, а за лакши период можете отпремити 6 фотографија дневно. Ускоро ће доћи до још промена.
Тражимо ИТ и графичке дизајнере који желе да раде с нама на актуелној, али и на новој верзији OrthPhoto-а. Можда има неко ко жели да направи засебну апликацију за мобилне телефоне? Молимо контактирајте нас на info@orthphoto.neт.

4. Друштвени медији
Имамо наше канале за друштвене мреже на којима желимо да делимо и ваше фотографије, а можете их наћи на нашој почетној страници. Можда нам желите помоћи у управљању тим местима, не оклевајте да нас контактирате.

5. Ускрс Изазов
Недавно смо достигли 100 000 фотографија Има још шта да се постигне (https://www.orthphoto.net/statistics.php): 500 000 коментара и 2 000 000 гласова.
Желимо да вас охрабримо да будете активнији на сајту, па смо за оне који ће гласати о фотографијама и писати коментаре припремили неколико фото-албума из наше серије „Боје православља“. Чим стигнемо до овог броја, послаћемо их онима који ће бити најактивнији на месту и који пишу најзанимљивије вредне коментаре.
Надамо се да ће вам се свидети наше идеје и да ћете бити са нама наредних дана!


OrthPhotо уреднички тим
change language:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip