Τα νέα μας

Ανακοίνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας
2021.05.02

Ανακοίνωση του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας "OrthPhoto Awards"

Η ιστοσελίδα φωτογραφιών Orthphoto.net με χαρά ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφιών με τίτλο «Βραβεία OrthPhoto - OrthPhoto Awards». Ο διαγωνισμός, που είναι ανοιχτός σε όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, δίνει την ευκαιρία μέσω της εικόνας να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε με ένα ευρύτερο κοινό την ομορφιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον πολιτισμό των ανθρώπων της.

Ο διαγωνισμός θα δέχεται συμμετοχές από τις 2 Μαΐου έως τις 2 Ιουλίου στις ακόλουθες τέσσερις κατηγορίες: Μέρη, Ρεπορτάζ, Άνθρωποι, Λεπτομέρειες. Θα γίνονται επίσης δεκτές συμμετοχές σε τρεις ειδικές κατηγορίες: Από τα Αρχείο, Ιστορίες, Covid-19. Οι συμμετέχοντες είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν έως και τρεις φωτογραφίες ανά κατηγορία. Μια σειρά από 5-10 φωτογραφίες θα γίνονται δεκτές για την ειδική κατηγορία «Ιστορίες». Θα υπάρξει επίσης ειδικός διαγωνισμός για νέους φωτογράφους.

«Τα «Βραβεία OrthPhoto» δεν είναι μόνο ένας διαγωνισμός που παρουσιάζει το έργο επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, αλλά είναι επίσης ένας χώρος όπου ελπίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι πιστοί από όλο τον κόσμο θα μπορούν να μοιραστούν τον πολιτισμό και την πίστη τους εν Ιησού Χριστώ», δήλωσε ο Aleksander Wasyluk, Πρόεδρος του OrthNet, ιδιοκτήτη του Orthphoto.net. «Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, όλοι βιώσαμε μια απομόνωση που δεν πιστεύαμε ότι ήταν δυνατή στον ολοένα και πιο διασυνδεδεμένο κόσμο μας. Ελπίζουμε ότι τα «Βραβεία OrthPhoto» θα είναι μια μικρή παρηγοριά σε αυτήν την απομόνωση».

Οι συμμετοχές θα κριθούν από μια διεθνή επιτροπή και θα απονεμηθούν βραβεία για την καλύτερη φωτογραφία σε κάθε κατηγορία. Οι καλύτερες φωτογραφίες και όσοι λαμβάνουν βραβεία θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση και θα δημοσιευθούν σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Χρώματα Ορθοδοξίας», το οποίο θα εκδοθεί και θα εκτυπωθεί από το Τμήμα Εκδόσεων της Εκκλησίας της Πολωνίας. Μια τελετή απονομής των βραβείων, μαζί με ένα εργαστήριο (workshop) φωτογραφίας προγραμματίζεται για τον Αύγουστο στην Πολωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό επισκεφθείτε: www.awards.orthphoto.net.


Aleksander Wasyluk
αλλαγή γλώσσας:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip