Τα νέα μας

10 χρόνια OrthPhoto
2014.04.10

10 χρόνια OrthPhoto

Εδώ και 10 χρόνια το OrthPhoto προσπαθεί να παρουσιάσει την ομορφιά της Ορθοδοξίας μέσω της φωτογραφίας. Από την άποψη της θρησκείας είναι ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από την άποψη του διαδικτύου είναι ένα αρκετά μεγάλο διάστημα.

Από την αρχή η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε από μια ομάδα εθελοντών. Ξεκινήσαμε στην Πολωνία. Μετά ακολούθησε η Σερβία και εν συνεχεία η Ρουμανία, η Βουλγαρία και άλλες χώρες. Εξ αρχής τα πάντα εξαρτώνται από ανθρώπους που αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να εργαστούν στην ομάδα διαχείρισης και στην προώθηση της ιστοσελίδας.

Μετά από λίγα χρόνια αρχίσαμε να επεκτεινόμαστε πέρα από το διαδίκτυο. Η Σερβική κοινότητα οργάνωσε την πρώτη συνάντηση μελών του Orthphoto. Διοργανώσαμε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας για το OrthPhoto. Πέρυσι διοργανώσαμε διαγωνισμό και έκθεση σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας με θέμα το Πάσχα
(www.eiao.orthphoto.net).

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη του Orthphoto από διάφορες χώρες άρχισαν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Από μια ιστοσελίδα μετατραπήκαμε σε μια κοινότητα ανθρώπων που ήθελαν να μοιραστούν τις εμπειρίες της Ορθοδοξίας. Για την 5η επέτειο διοργανώσαμε την πρώτη μας έκθεση που αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία! Ενθαρρυμένοι από αυτήν, διοργανώσαμε και άλλες εκθέσεις με θέματα: τον Μοναχισμό, την Πολωνία και τη Σερβία (www.exhibition.orthphoto.net). (www.poland.orthphoto.net). Βοηθήσαμε, επίσης, τον εκδοτικό οίκο της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να εκδώσει 3 φωτογραφικά λευκώματα με εικόνες που τραβήχτηκαν από μέλη του OrthPhoto. Μαζί με την Ακαδημία Suprasl έχουμε οργανώσει 2 σεμινάρια φωτογραφίας και εξακολουθούμε Η έκθεση για την Πολων (www.poland.orthphoto.net). Βοηθήσαμε, επίσης, τον εκδοτικό οίκο της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να εκδώσει 3 φωτογραφικά λευκώματα με εικόνες που τραβήχτηκαν από μέλη του OrthPhoto. Μαζί με την Ακαδημία Suprasl έχουμε οργανώσει 2 σεμινάρια φωτογραφίας και εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι μια μέρα θα διοργανώσουμε ένα διεθνές σεμινάριο.

Ο μακρύς κατάλογος των επιτυχιών μας δημιουργήθηκε από εσάς, τα μέλη μας. Η ιστοσελίδα υπάρχει επειδή θέλετε να μοιραστείτε τις όμορφες φωτογραφίες σας. Κάποιοι από τους χρήστες μας γίνονται πιο ενεργοί και θέλουν κάτι περισσότερο από την ανταλλαγή φωτογραφιών. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν νέες ιδέες, εργάζονται σε projects και τη διοργάνωση εκδηλώσεων. Φυσικά, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, αλλά σήμερα θα ήθελα να πω... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Σας ευχαριστούμε για τη δημιουργία της ιστοσελίδας, που μοιράζεστε μαζί μας τις φωτογραφίες σας, τα σχόλια και τις ιδέες σας και για την υποστήριξη που μας δίνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσφατα γίναμε λιγότερο δραστήριοι ως μέλη από ό,τι πριν. Αλλά και η συντακτική ομάδα είναι λιγότερο δραστήρια, όμως ελπίζω η μεγάλη επέτειός μας να είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναρχίσουν οι δραστηριότητές μας και να εργαστούμε σε νέες ιδέες. Χρειαζόμαστε νέα ενέργεια και φρέσκιες ιδέες. Σας χρειαζόμαστε στην ομάδα μας, οπότε αν θέλετε να είστε πιο ενεργοί παρακαλώ μην διστάσετε και επικοινωνήστε μαζί μας. Μαζί μπορούμε να σκεφτούμε για το μέλλον του OrthPhoto.

Αυτή η επέτειος είναι επίσης μια ευκαιρία για την ανανέωση μερικών πραγμάτων σχετικά με την ιστοσελίδα μας και για να τελειώσουν κάποιες από τις ημιτελείς εργασίες:

1. Πιθανώς ήδη έχετε παρατηρήσει ότι έχουμε τελικά μια καλύτερη αρχική σελίδα με περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, δεν έχει ακόμα να τελειώσει - αν κάποιος θέλει να σχεδιάσει ένα νέο πρότυπο βασισμένο σε αυτό το περιεχόμενο ή έχει και κάποιες άλλες ιδέες για βελτίωση, είμαστε ανοιχτοί για συνεργασία.

2. Επιτέλους έχουμε εργαλεία αναζήτησης που μας επιτρέπουν να συνδυάσουμε διαφορετικά κριτήρια αναζήτησης για εικόνες.

3. Έχουμε ξεκινήσει την παρουσίαση φωτογραφικών συνόλων με ενδιαφέροντα θέματα - σταδιακά θα προσθέτουμε νέα θέματα. Χρειαζόμαστε κάποιον που θα φροντίσει αυτό το περιεχόμενο, οπότε αν θέλετε να εργαστείτε σε αυτό επικοινωνήστε μαζί μας.

4. Έχουμε εισαγάγει την έννοια της εταιρικής σχέσης που επιτρέπει σε μερικές ιστοσελίδες να χρησιμοποιούν αποτελεσματικότερα το περιεχόμενο από την ιστοσελίδα μας και να ενημερώνουν τους χρήστες μας για αυτό.

5. Έχουμε δημιουργήσει όλες τις στατικές σελίδες πληροφοριών - προς το παρόν είναι μόνο ένα προσχέδιο της αγγλικής έκδοσης. Με τη βοήθειά σας, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις τελικές εκδόσεις - παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε το forum για να προτείνετε τροποποιήσεις και να μας βοηθήσετε με τις μεταφράσεις.

6. Έχουμε αποκαταστήσει τη σελίδα μαθημάτων - προς το παρόν έχουμε 2 κείμενα, αλλά αν θέλετε να μοιραστείτε κάποια άλλα πράγματα ή να βοηθήσετε με τις μεταφράσεις θα είμαστε περισσότερο από ευτυχείς :)

7. Έχουμε ξεκινήσει το πρώτο προσχέδιο του OrthPhoto για κινητά τηλέφωνα - προσπαθήστε να το εγκαταστήσετε και να μας δώσετε ανατροφοδότηση. Περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής εξαρτάται από την ανταπόκριση σας (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.project.orthphoto)

8. Από τώρα και στο εξής μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες μεγαλύτερης ανάλυσης στο OrthPhoto: μέχρι 1000px και 400kb.

Αναμείνατε περισσότερες ειδήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τα ανωτέρω θέματα σύντομα. Φυσικά κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, που σημαίνει ότι ίσως να υπάρξουν κάποια σφάλματα στο σύστημα... γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη γνώμη σας. Αν διαπιστώσετε ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

Κάθε χρόνο σε αυτή την περίσταση γράφουμε για τα στατιστικά. Αυτή τη φορά έχουμε ετοιμάσει μια ειδική σελίδα όπου μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες: www.orthphoto.net/statistics.php

Το 10ο έτος ύπαρξής μας μόλις αρχίζει και θα εργαστούμε σταδιακά για κάποια επιπλέον πράγματα εκτός διαδικτύου: επετειακές εκθέσεις, ημερολόγιο, άλμπουμ, ίσως συναντήσεις κλπ.

Να θυμάστε ότι μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε σε όλα τα έργα και τις εκδηλώσεις μας. Μπορείτε να οργανώσετε μια εκδήλωση στη χώρα σας, να γίνετε μέλος της ομάδας και να εργαστείτε σε κοινές πρωτοβουλίες μας ή να προτείνετε νέες. Ο ευκολότερος τρόπος για να συμμετάσχετε είναι να χρησιμοποιήσετε το forum μας για να μοιραστείτε ιδέες... και μπορείτε να είστε ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης της ιστοσελίδας!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας γράψτε μας στο info@orthphoto.net

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε όλουw για την υποστήριξη και την παρουσία σας.

Συντονιστής OrthPhoto


Aleksander Wasyluk
αλλαγή γλώσσας:
БългарскиEnglishFrançaisGeorgianΕλληνικάPolskiRomânãРусскийСрпскиУкраїнськаShqip